Ζορρό της Ζούγκλας

 


  Ο χαρακτήρας του “Ζορρό της Ζούγκλας”, στο ομώνυμο περιοδικό που κυκλοφόρησε από τις Εκδοτικές Επιχειρήσεις ΟΕ σε 24 τεύχη από 20 Μαΐου έως και 28 Οκτωβρίου 1960, υπήρξε ένας πρωτότυπος συνδυασμός δυο εξαιρετικά δημοφιλών χαρακτήρων στο Universe της παγκόσμιας λαϊκής λογοτεχνίας: του μασκοφόρου Ζορρό και του… μπανιεροφόρου Ταρζάν.  Πεδίο δράσης του; Κάπου στη ζούγκλα του Αμαζονίου.

  Από εκεί και πέρα η αχαλίνωτη φαντασία του πολυγραφότατου και επί παντός του επιστητού στον χώρο της παραλογοτεχνίας Γιώργου Μαρμαρίδη, αφού “πάντρεψε” τα βασικά χαρακτηριστικά των δυο ηρώων, πρόσθεσε και τα δικά του στοιχεία για την πλοκή.

  Από τον Ζορρό του Johnston McCulley, τον ήρωα με τη διπλή ταυτότητα, πήρε τα χαρακτηριστικά των δυο διαμετρικά διαφορετικών προσωπικοτήτων του. Ο Πάμπλο Ντελόρο είναι ένας πάμπλουτος εισοδηματίας που ασχολείται με την εντομολογία και απεχθάνεται τη βία και τα αίματα. Αντιστοιχεί ως προσωπικότητα στον Ντιέγο Βέγα, που με την μαλθακή συμπεριφορά του  κάλυπτε την ταυτότητα του μασκοφόρου εκδικητή.

  Ο αστυνόμος Πέρεθ έχει ακριβώς το ίδιο όνειρο με τον λοχία Γκαρσία του πρωτότυπου Ζορρό… Να συλλάβει και να κρεμάσει τον Ζορρό της Ζούγκλας, τον οποίο για δικούς του λόγους θεωρεί ειδεχθή εγκληματία!

 Από τον Ταρζάν του Edgar Rice Burroughs πήρε την αμφίεση. Δηλαδή ένα δερμάτινο μαγιό, το μαχαίρι και ολόκληρη την επικράτεια της απάτητης ζούγκλας.

  Το μαύρο άλογο του Ζορρό είχε αντικατασταθεί από το “μαύρο πουλί”, ένα εκπληκτικής τεχνολογίας αθόρυβο και αθέατο στο σκοτάδι ελικόπτερο.

  Μηχανικός, συντηρητής του και περιστασιακά χειριστής του ο μικρόσωμος Πάντσο, μια γελοιογραφική φιγούρα, απίστευτα φοβητσιάρης και ταυτόχρονα κομπορρήμων φανταστικών ανδραγαθημάτων. Στον Πάντσο, ο αναγνώστης θα διακρίνει μια πολύ μεγάλη ομοιότητα στον χαρακτήρα και στο σουλούπι με τον Κοντοστούπη από τον “Υπεράνθρωπο” του Ανεμοδουρά,

  Στο καστ των μονίμων πρωταγωνιστών της σειράς ο Γιώργος Μαρμαρίδης προσέθεσε και δυο χαρακτήρες δικής του έμπνευσης κομβικής σημασίας για την πλοκή του αφηγήματος.

  Αυτόν του ξανθού γιγαντόσωμου “Ελ Ρέι” (“Ο Βασιλιάς”), ενός αυθεντικού ζουγκλάνθρωπου, που δεν μιλούσε άλλη γλώσσα πέρα από εκείνη των Ινδιάνων της ζούγκλας με αρμοδιότητες παρόμοιες με τον μελαχρινό ανταγωνιστή του στα ίδια μονοπάτια.

  Από ένα παρόμοιο μενταγιόν που φοράνε ο Ζορρό και ο Ελ Ρέι κι από ένα παράξενο γενετικό φαινόμενο αποκαλύπτεται, ότι οι δυο άντρες είναι … δίδυμα αδέλφια! Το παράξενο φαινόμενο είχε να κάνει με το ότι ο παραμικρός τραυματισμός που προκαλούσε πόνο στον έναν, την ίδια στιγμή προκαλούσε πόνο ίδιας έντασης και στον άλλον όπου κι αν βρίσκονταν.

  Ο δεύτερος χαρακτήρας δημιούργησε μια πιο σύνθετη σχέση και συναισθηματικής υφής ίντριγκα του Ζορρό με το δεύτερο αυτό πρόσωπο.  Πρόκειται για την πανέμορφη Ροζίτα, κόρη του αστυνόμου Πέρεθ, η οποία απεχθανόταν τον “γλυκανάλατο” εντομολόγο Μάριο Ντελόρο, αλλά ήταν ανομολόγητα ερωτευμένη με τον Ζορρό!

  Η Ροζίτα είχε και αυτή ένα μυστικό alter ego… Ήταν η “Νάγια με το βέλο” η ατίθαση αμαζόνα της ζούγκλας που έκρυβε το πρόσωπό της πίσω από ένα βέλο.

  Ανομολόγητα ερωτευμένος με τη Νάγια ήταν και ο Ζορρό, που ως Ντελόρο δεν συμπαθούσε την ψηλομύτα Ροζίτα! Με τη ζουγκλική τους ταυτότητα είχαν σώσει αρκετές φορές τη ζωή ο ένας του άλλου, αλλά δεν είχαν βρει την ευκαιρία για εκμυστηρεύσεις και αποκαλύψεις.

   Η συνέχεια επί του αφηγήματος.

 

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ

Αν και δεν είναι από τις κορυφαίες στιγμές του στην πολύχρονη συνεργασία του με τις “Γενικές Εκδοτικές Επιχειρήσεις” καταφέρνει με μαγικό σχεδόν τρόπο -κι όταν ακόμα η εικόνα δεν είναι από τις καλύτερές του στο ανάγνωσμα- να αναδεικνύει με υπολανθάνοντα αισθησιασμό τη φιγούρα της Νάγιας, μολονότι πρόκειται πιθανώς για το πιο ντυμένο κορίτσι από όσα είχαν κυκλοφορήσει στις ζούγκλες των comics ή των pulps ανά τον κόσμο!... Ένα ολόσωμο μονόχρωμο μαγιό, ούτε καν από εφαρμοστό ύφασμα, δεν είναι ότι το πιο αισθησιακό υπό κανονικές συνθήκες.

Από τα τρία οκτασέλιδα κόμικς στα εξώφυλλα, το πρώτο ήταν ζουγκλική περιπέτεια και τα άλλα δύο επιστημονικής φαντασίας ξεπατικωμένα από αμερικανικά κόμικς.

Γιώργος Βλάχος

Νοέμβριος 2023



#1) Η Χρυσή Μάσκα

Την ώρα που ο Δον Πάμπλο Ντελόρο, ο πλούσιος κτηματίας της περιοχής του Άνω Αμαζονίου που ασχολείται με την εντομολογία και συλλέγει τα εκατοντάδες χιλιάδες άγνωστα έντομα της ζούγκλας, συνομιλεί με τους καλεσμένους του στο γλέντι που έχει οργανώσει στα πολυτελή σαλόνια της Αθιέντας του στο αγρόκτημά του, βλέπει τον πιστό του υπηρέτη, το γέρο-Φερνάντο, να του κάνει ένα αδιόρατο νεύμα από την πόρτα της βιβλιοθήκης. Ο Δον Πάμπλο αφήνει προς στιγμήν τους καλεσμένους του, πηγαίνει στη βιβλιοθήκη και μόλις κλείνει η πόρτα πίσω του ο γέρο-Φερνάντο του λέει πως στην περιοχή της Πούντα ντε Λος Καράκας εμφανίστηκε το πύρινο Ζήτα και τα τύμπανα των Ερυθροδέρμων της Ζούγκλας καλούν επειγόντως τον Ζορρό για βοήθεια, στέλνοντάς του το μήνυμα πως οι δουλέμποροι χτύπησαν ξανά, πως μια συμμορία από τρία χλωμά πρόσωπα και πολλούς μιγάδες έκαναν επιδρομή σε ένα χωριό των Ινδιάνων Καπολάτος, σκότωσαν τα γυναικόπαιδα και τους γέρους, πήραν αιχμάλωτους τους άντρες και κατευθύνθηκαν προς τη Σιέρα Πακαράιμα. Ο Δον Πάμπλο, αυτός είναι ο Ζορρό της Ζούγκλας, ετοιμάζεται για δράση. Προσποιείται πως αδιαθέτησε, εγκαταλείπει τους καλεσμένους του, ο Φερνάντο τον βοηθάει υποτίθεται να ανεβεί τη σκάλα για το επάνω πάτωμα και εκεί γδύνεται, φοράει το μαγιό του από δέρμα τζάγκουαρ και τη χρυσή μάσκα που φορούσε πριν από πολλούς αιώνες ο αρχιερέας των Ίνκας στις τελετές λατρείας τον Ήλιου στο μακρινό Περού και μέσω ενός υπόγειου διαδρόμου που ξεκινάει από την Αθιέντα του επισκέπτεται το «Σπίτι των Ίσκιων», τον παλιό στοιχειωμένο πύργο που βρίσκεται σε απόσταση ενάμισι χιλιόμετρο μακριά. Ο Δον Πάμπλο επιβιβάζεται στο αθόρυβο ελικόπτερό του που έχει έτοιμο ο συνεργάτης του, ο φοβητσιάρης Πάντζο, και κατευθύνεται προς τη Σιέρα Πακαράιμα. Όμως, προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και ένα άλλο ελικόπτερο που μεταφέρει τον κοντόχοντρο διοικητή της αστυνομίας Μάριο Πέρεθ και τρεις άντρες του. Στη θέση του πιλότου αυτού του ελικοπτέρου είναι καθισμένο ένα όμορφο μελαχρινό κορίτσι, η κόρη του αστυνόμου, η Ροζίτα. Ο Μάριο Πέρεθ που παρακολουθεί κι αυτός τις εκκλήσεις των Ινδιάνων προς τον Ζορρό για βοήθεια είναι αποφασισμένος να αρπάξει αυτή τη φορά την ευκαιρία να παγιδέψει και να συλλάβει τον Ζορρό της Ζούγκλας που θεωρεί εγκληματική τη δράση του, γιατί «παίρνει το νόμο στα χέρια του», «ξεσηκώνει τους ινδιάνους» και «επιτίθεται εναντίον ανθρώπων εμφανιζόμενος δήθεν ως προστάτης των αδικημένων», «πράξεις που τιμωρούνται από το νόμο». Όμως, η κόρη του αστυνόμου, η Ροζίτα, είναι σίγουρη πως ο πατέρας της κάνει λάθος και πως ο Ζορρό με τη χρυσή μάσκα είναι μια ευγενική και γενναία ψυχή που αγωνίζεται για το δίκιο των κατατρεγμένων και καταπιεσμένων της περιοχής της Ζούγκλας του Αμαζονίου…

Το τεύχος 1 του «Ζορρό της Ζούγκλας» με τίτλο «Η Χρυσή Μάσκα» κυκλοφόρησε την Παρασκευή 20 Μαΐου 1960. Τρεις μέρες πριν, την Τρίτη 17 Μαΐου 1960, είχε κυκλοφορήσει το τεύχος 378 του «Μικρού Ήρωα» των ίδιων εκδόσεων με τίτλο «Ο Πράκτωρ-Ρολόι» και μια μέρα πριν, την Πέμπτη 19 Μαΐου 1960, το τεύχος 34 του «Γκαούρ-Ταρζάν» της Γ’ περιόδου με τίτλο «Η Στρίγκλα και οι Κανίβαλοι» που είναι ήδη δημοσιευμένο στο «μπαούλο».

Το συγκεκριμένο τεύχος 1 του «Ζορρό της Ζούγκλας» που δημοσιεύουμε σήμερα προέρχεται από τη συλλογή του αγαπητού φίλου και πολύτιμου συνεργάτη του «μπαούλου» Γιώργου Βλάχου.

Προκόπης Κωφός
Θεσσαλονίκη, 22 Νοεμβρίου 2023



#2) Η Νάγια Δρα

Καθώς ο Δον Πάμπλο, ο Ζορρό της Ζούγκλας, παίρνει το πρωινό του στην πνιγμένη από τροπικά λουλούδια βεράντα της Αθιέντας του, διαβάζοντας τους τίτλους των εφημερίδων που ο πιστός του υπηρέτης Φερνάντο του έφερε μέσα σε έναν ασημένιο δίσκο, το βλέμμα του πέφτει σε μια είδηση που τον αφήνει κατάπληκτο. Στην όχθη του Ρίο Πιράνια έξω από το χωριό Κοΐμπρα βρέθηκε δολοφονημένος με τυφλό τραύμα στο κρανίο από σφαίρα πιστολιού Σμιθ-Γουέστον ο Άγγλος πιλότος Τζών Γκίλμορ. Στο στήθος του πτώματος ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι είχαν χαράξει με μαχαίρι το σημάδι του Ζορρό, το γράμμα του αλφαβήτου Ζήτα. Ο διοικητής της αστυνομίας Μάριο Περέθ μιλώντας στους δημοσιογράφους εξέφρασε την πεποίθησή του πως ο δράστης του εγκλήματος πρέπει να είναι ο γνωστός κακοποιός με την ονομασία Ζορρό της Ζούγκλας. Ποιος είναι λοιπόν ο άγνωστος εγκληματίας αναρωτιέται πλημμυρισμένος με θυμό ο δον Πάμπλο, που όχι μόνο δολοφόνησε έναν συνάνθρωπό του, αλλά προσπάθησε να επιρρίψει το έγκλημά του στο Ζορρό; Μελετώντας το χάρτη της περιοχής του εγκλήματος, ο δον Πάμπλο ανακαλύπτει πως το ρεύμα του Ρίο Πιράνια, παραπόταμου του Αμαζονίου, ξεκινάει από το κτήμα του σενιόρ Ριμπέιρα και φτάνει στο σημείο που βρέθηκε το πτώμα του Άγγλου πιλότου. Όσο απίθανη και υπερβολική κι αν είναι η υποψία πως ο σενιόρ Ριμπέιρα, πρόεδρος αεροπορικής εταιρίας και σπουδαία προσωπικότητα στην ανώτερη κοινωνία της Βραζιλίας, είναι δυνατόν να εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας του Άγγλου πιλότου, ο Ζορρό της Ζούγκλας αρχίζει την έρευνά του με βάση αυτή την υποψία του. Ανεβαίνει παίρνοντας μαζί του και τον συνεργάτη του, το φοβητσιάρη Πάντσο, στο Μαύρο Πουλί του, το εντελώς αθόρυβο ελικόπτερό του, και σε λίγο φτάνουν πάνω από την απέραντη ιδιοκτησία του σενιόρ Ριμπέιρα και το αθόρυβο σκάφος προσγειώνεται απαρατήρητο κοντά στην μεγαλοπρεπή βίλλα του βραζιλιάνου μεγιστάνα…

Το τεύχος 2 του «Ζορρό της Ζούγκλας» με τίτλο «Η Νάγια Δρα» κυκλοφόρησε την Παρασκευή 27 Μαΐου 1960. Τρεις μέρες πριν, την Τρίτη 24 Μαΐου 1960, είχε κυκλοφορήσει το τεύχος 379 του «Μικρού Ήρωα» των ίδιων εκδόσεων με τίτλο «Ώρα Μηδέν» και μια μέρα πριν, την Πέμπτη 26 Μαΐου 1960, το τεύχος 35 του «Γκαούρ-Ταρζάν» της Γ’ περιόδου με τίτλο «Το Έγκλημα της Τζέιν» που είναι ήδη δημοσιευμένο στο «μπαούλο».

Το συγκεκριμένο τεύχος 2 του «Ζορρό της Ζούγκλας» που δημοσιεύουμε σήμερα προέρχεται από τη συλλογή του αγαπητού φίλου και πολύτιμου συνεργάτη του «μπαούλου» Γιώργου Βλάχου.

Προκόπης Κωφός
Θεσσαλονίκη, 29 Νοεμβρίου 2023

Download PDF


#3) Ο Ελευθερωτής

Οι άγριοι Χιβάρος, η τρομερότερη φυλή κεφαλοκυνηγών του Αμαζονίου, επιτίθενται μια νύχτα στο χωριό των Αρόμπι και ο Κορίτο, ο αρχηγός της φυλής, αναθέτει, όσο η επίθεση είναι σε εξέλιξη, στον δωδεκάχρονο γιο του, τον Κίτο, την αποστολή να καλέσει τον Ζορρό για βοήθεια. Ο Κίτο φτάνει λαχανιασμένος στην κορφή ενός λόφου κοντά στο χωριό τους και με ένα σπίρτο, ένα «ξυλάκι της φωτιάς», από το κουτί με το πολύτιμο δώρο που του είχε κάνει ο πάτερ Εστεμπάν, ο ιεραπόστολος που πριν πέντε φεγγάρια είχε περάσει από το χωριό τους, βάζει φωτιά στα χαμόκλαδα που είχε συγκεντρώσει δίνοντάς τους το κατάλληλο σχήμα και σε λίγο στην κορφή του λόφου λάμπει το μεγάλο πύρινο «Ζήτα» που καλεί τον Ζορρό σε βοήθεια. Μόλις ο Δον Πάμπλο ειδοποιείται από τον πιστό του υπηρέτη Φερνάντο για την εμφάνιση του πύρινου «Ζήτα», αν και νυσταγμένος και κουρασμένος από μια εντελώς αδιάφορη διάλεξη ενός φίλου του καθηγητή στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο του Μανάους που είχε υποχρεωθεί να παρακολουθήσει, επισκέπτεται το «Σπίτι των Ίσκιων», τον παλιό στοιχειωμένο πύργο, όπου επιβιβάζεται στο εντελώς αθόρυβο ελικόπτερό του που του έχει πάντα έτοιμο ο συνεργάτης του, ο φοβητσιάρης Πάντζο. Ο Δον Πάμπλο, ως Ζορρό πλέον, ερευνώντας με το ελικόπτερό του την περιοχή εντοπίζει φωτιές στο χωριό των φιλήσυχων και ειρηνικών Ινδιάνων της φυλής των Αρόμπι και προσγειώνεται σε ένα κοντινό ξέφωτο. Το θέαμα που αντικρίζει φτάνοντας στην κεντρική πλατεία είναι τραγικό, παντού καμένες καλύβες και πτώματα Ινδιάνων. Από μια βαριά τραυματισμένη γριά Ινδιάνα πριν ξεψυχήσει, ο Ζορρό μαθαίνει πως στο χωριό των Αρόμπι επιτέθηκαν οι Χιβάρος, πως μαζί τους ήταν και δυο χλωμά πρόσωπα, πως σκότωσαν πολλούς και όσους δεν σκότωσαν τους πήραν μαζί τους και πως θέλουν να μάθουν το μυστικό του θησαυρού της Μέσα ντε λας Καβέρνας, του οροπεδίου των Σπηλαίων, μιας ορεινής κοιλάδας της οποίας οι βραχώδεις πλαγιές είναι γεμάτες με αμέτρητες μεγάλες και μικρές σπηλιές. Ο Ζορρό, ο εκδικητής με τη χρυσή μάσκα, επιβιβάζεται πάλι στο ελικόπτερό του και φτάνει σύντομα στο χωριό των Χιβάρος, αποφασισμένος να τιμωρήσει σκληρά τους επιδρομείς και τους δύο λευκούς αδίσταχτους εγκληματίες. Όμως, στο χωριό των Χιβάρος κατευθύνεται με το υπηρεσιακό ελικόπτερο και ο ορκισμένος διώκτης του Ζορρό, ο αστυνόμος Περέθ με τους άντρες του. Στη θέση του πιλότου του ελικοπτέρου είναι κι αυτή τη φορά η κόρη του αστυνόμου η Ροζίτα, έχοντας δίπλα της και τον μικρό Κίτο που αυτός τους πληροφόρησε τι είχε συμβεί…

Το τεύχος 3 του «Ζορρό της Ζούγκλας» με τίτλο «Ο Ελευθερωτής» κυκλοφόρησε την Παρασκευή 3 Ιουνίου 1960. Τρεις μέρες πριν, την Τρίτη 31 Μαΐου 1960, είχε κυκλοφορήσει το τεύχος 380 του «Μικρού Ήρωα» των ίδιων εκδόσεων με τίτλο «Το Ρολόι Ξεκουρδίζεται» που είναι ήδη δημοσιευμένο στο «μπαούλο» και μια μέρα πριν, την Πέμπτη 2 Ιουνίου 1960, το τεύχος 58 του «Γκρέκο, ο Ήρως των Γηπέδων» των ίδιων εκδόσεων με τίτλο «Ματωμένη Φανέλλα» και επίσης την Πέμπτη 2 Ιουνίου 1960 το τεύχος 36 του «Γκαούρ-Ταρζάν» της Γ’ περιόδου με τίτλο «Ο Τυφλός Ελέφαντας» που είναι ήδη δημοσιευμένο στο «μπαούλο».

Το συγκεκριμένο τεύχος 3 του «Ζορρό της Ζούγκλας» που δημοσιεύουμε σήμερα προέρχεται από τη συλλογή του αγαπητού φίλου και πολύτιμου συνεργάτη του «μπαούλου» Γιώργου Βλάχου.

Προκόπης Κωφός
Θεσσαλονίκη, 15 Δεκεμβρίου 2023


#4) Ο Ζορρό Συλλαμβάνεται

Ο σινιόρ Ιγκνάσιο Μεντόσα θεωρείται από την αστυνομία βασιλιάς του υποκόσμου στο Μανάους. Έχει αποκτήσει πολλά χρήματα με διάφορες ύποπτες επιχειρήσεις, ελέγχει όλα τα καταγώγια και τις χαρτοπαιχτικές λέσχες στο λιμάνι του Μανάους και πολλές δολοφονίες αντιπάλων και ανταγωνιστών του οφείλονται σ’ αυτόν. Όμως, η αστυνομία ποτέ δεν κατάφερε να συγκεντρώσει επαρκείς αποδείξεις εναντίον του για να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη και συνεχίζει ελεύθερος τις βρώμικες επιχειρήσεις του. Ο Ιγκνάσιο Μεντόσα επισκέπτεται ένα πρωί τον Δον Πάμπλο Ντελόρο που τον δέχεται παραξενεμένος για την επίσκεψη αυτή και του ζητάει να του πουλήσει το μερίδιο της ιδιοκτησίας του στο οροπέδιο της Άλτα Πλάνα, ένα κτήμα που βρίσκεται στην κατοχή της οικογένειας του Δον Πάμπλο εδώ και πολλές γενιές και αποδίδει μεγάλο εισόδημα από την εκμετάλλευση των καουτσουκόδεντρων με τα οποία είναι γεμάτο. Ο Δον Πάμπλο αρνείται φυσικά να πουλήσει το πολύτιμο αυτό κτήμα και ο σινιόρ Ιγκνάσιο αποχωρεί με απειλητικά υπονοούμενα. Το επόμενο διάστημα στα κτήματα της περιοχής της Άλτα Πλάνα αρχίζουν να εκδηλώνονται πυρκαγιές που έχουν ήδη κατακάψει δέντρα αξίας εκατομμυρίων δολαρίων και έχουν στοιχίσει μέχρι τώρα τη ζωή είκοσι ανθρώπων. Η έρευνα που κάνει ο Δον Πάμπλο, για το κίνητρο της επιχείρησης της αγοράς της περιοχής της Άλτα Πλάνα και των εμπρησμών αποκαλύπτει πως η περιοχή είναι από τις πιο πλούσιες περιοχές του κόσμου σε μαύρο χρυσό, σε πετρέλαιο. Ο δον Πάμπλο, ο Ζορρό της Ζούγκλας, καλείται αυτή τη φορά να αντιμετωπίσει τον μεγιστάνα αυτόν του υποκόσμου για να προστατέψει τη δική του ιδιοκτησία…

Το τεύχος 4 του «Ζορρό της Ζούγκλας» με τίτλο «Ο Ζορρό Συλλαμβάνεται» κυκλοφόρησε την Παρασκευή 10 Ιουνίου 1960. Τρεις μέρες πριν, την Τρίτη 7 Ιουνίου 1960, είχε κυκλοφορήσει το τεύχος 381 του «Μικρού Ήρωα» των ίδιων εκδόσεων με τίτλο «Το Ξυπνητήρι του Θανάτου» και μια μέρα πριν, την Πέμπτη 9 Ιουνίου 1960, το τεύχος 59 του «Γκρέκο, ο Ήρως των Γηπέδων» επίσης των ίδιων εκδόσεων με τίτλο «Ο Δαίμων των Προγνωστικών» και επίσης την Πέμπτη 9 Ιουνίου 1960 το τεύχος 37 του «Γκαούρ-Ταρζάν» της Γ’ περιόδου με τίτλο «Ο Γοριλάνθρωπος Νταμπούχ» που είναι ήδη δημοσιευμένο στο «μπαούλο».

Το συγκεκριμένο τεύχος 4 του «Ζορρό της Ζούγκλας» που δημοσιεύουμε σήμερα προέρχεται από τη συλλογή του αγαπητού φίλου και πολύτιμου συνεργάτη του «μπαούλου» Γιώργου Βλάχου.

Προκόπης Κωφός
Θεσσαλονίκη, 22 Δεκεμβρίου 2023



#5) Το Μυστικό του Αγριόγατου

«Ο Ζορρό της Ζούγκλας, ο θρυλικός Τιμωρός με τη Χρυσή Μάσκα, μόλις έχει εξοντώσει τον φοβερό εγκληματία σενιόρ Μεντόσα μέσα στην εξοχική βίλλα του τελευταίου στις όχθες της λιμνούλας Λεάνα». Την ώρα όμως που βγαίνει από τη βίλλα για να γυρίσει στο αθόρυβο ελικόπτερό του πέφτει στα χέρια του διευθυντή της αστυνομίας σενιόρ Περέθ που του είχε στήσει ενέδρα για να τον συλλάβει. Τη στιγμή όμως που ο χοντρο-Περέθ απλώνει το χέρι του για να αφαιρέσει τη Χρυσή Μάσκα του Ζορρό, εμφανίζεται ο γιγαντόσωμος βασιλιάς της Ζούγκλας, ο Ελ Ρέυ, που εκπληρώνοντας το χρέος του προς το Ζορρό που του είχε σώσει τη ζωή σκορπάει με τα χαλύβδινα μπράτσα του τον πανικό στους συγκεντρωμένους αστυνομικούς και δίνει την ευκαιρία στον Ζορρό να ξεφύγει. Καθώς ο απογοητευμένος διευθυντής της αστυνομίας σενιόρ Περέθ με τους άντρες του εγκαταλείπουν την περιοχή της ερημικής βίλλας της λίμνης Λεάνα και επιστρέφουν με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο στη βάση τους, βρίσκουν στη μέση του δρόμου έναν άνθρωπο και αναγκάζονται να σταματήσουν. Ο άνθρωπος αυτός που μοιάζει περισσότερο με σκελετός παρά με αληθινό και ζωντανό ανθρώπινο πλάσμα, μεταφέρεται στο νοσοκομείο της αστυνομίας παρόντων του αστυνόμου Περέθ, του πλουσιότερου κτηματία του Άνω Αμαζονίου Δον Πάμπλο Ντελόρο, του διακεκριμένου γιατρού Αλόνσο Αλβάρες και της κόρης του Περέθ της πανέμορφης Ροζίτας. Ο γιατρός Αλβάρες, ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που γνωρίζουν πως ο δον Πάμπλο είναι ο Ζορρό της Ζούγκλας, βρήκε πολύ παράξενη και προς διερεύνηση την περίπτωση αυτού του σκελετωμένου ανθρώπου και γι αυτό κάλεσε τον Δον Πάμπλο να παραβρεθεί στο νοσοκομείο για να εκτιμήσει και ο ίδιος τι μπορεί να συμβαίνει. Από το παραμιλητό και τα ακατάληπτα λόγια του δυστυχισμένου αυτού ανθρώπινου πλάσματος που ζητάει να πάψουν να τον βασανίζουν και επιτέλους να τον σκοτώσουν και μιλάει για μια πόλη του Χρυσού, για κάποιον καθηγητή Τζέκινς, για τον μεγάλο Άγκνα και για κάποιον που θάφτηκε ζωντανός, ο Δον Πάμπλο, ο καλύτερος γνώστης όλης της περιοχής του Αμαζονίου συμπεραίνει πως ο σκελετωμένος άντρας στο παραμιλητό του αναφέρεται στην Ικοντάμα, την Πόλη του Χρυσού, την πανάρχαια πόλη των Χρυσών Θεών των Ίνκας με τα ολόχρυσα, όπως λέει ο θρύλος, όλα τα αγάλματα των θεών τους. Όλα αυτά γεννούν πολλά ερωτηματικά και υποψίες στον μασκοφόρο Εκδικητή της Ζούγκλας που αναλαμβάνει δράση και με το αθόρυβο ελικόπτερό του κατευθύνεται προς την σιωπηλή κοιλάδα του Μαύρου Κόνδορα όπου βρίσκονται τα ερείπια της Ικοντάμα, της Πόλης του Χρυσού…

Το τεύχος 5 του «Ζορρό της Ζούγκλας» με τίτλο «Το Μυστικό του Αγριόγατου» κυκλοφόρησε την Παρασκευή 17 Ιουνίου 1960. Τρεις μέρες πριν, την Τρίτη 14 Ιουνίου 1960, είχε κυκλοφορήσει το τεύχος 382 του «Μικρού Ήρωα» των ίδιων εκδόσεων με τίτλο «Το Ρολόι Πάει Πίσω» και μια μέρα πριν, την Πέμπτη 16 Ιουνίου 1960, το τεύχος 60 του «Γκρέκο, ο Ήρως των Γηπέδων» επίσης των ίδιων εκδόσεων με τίτλο «Το Γήπεδο της Τόρεντ» και επίσης την Πέμπτη 16 Ιουνίου 1960 το τεύχος 38 του «Γκαούρ-Ταρζάν» της Γ’ περιόδου με τίτλο «Ο Παντοδύναμος Νάχρα-Ντου» που είναι ήδη δημοσιευμένο στο «μπαούλο».

Το συγκεκριμένο τεύχος 5 του «Ζορρό της Ζούγκλας» που δημοσιεύουμε σήμερα προέρχεται από τη συλλογή του αγαπητού φίλου και πολύτιμου συνεργάτη του «μπαούλου» Γιώργου Βλάχου.

Προκόπης Κωφός
Θεσσαλονίκη, 25 Ιανουαρίου 2024




#6) Ζορρό εναντίον Ελ Ρέϋ

Ο Ζορρό, ο θρυλικός μασκοφόρος Εκδικητής της Ζούγκλας, φτάνει στα ερείπια της αρχαίας Ικοντάμα αναζητώντας όχι μόνο τον αρχικακούργο Αγριόγατο για να τον τιμωρήσει όπως του αξίζει, αλλά κυρίως για να βρει και να ελευθερώσει τον χαμένο καθηγητή Τζέκινς που ο Αγριόγατος τον κρατάει φυλακισμένο για να του αποκαλύψει πού βρίσκονται τα χρυσά αγάλματα των αρχαίων θεών των Ίνκας. Ο Ζορρό μπαίνει στην υπόγεια κατασκότεινη στοά όπου τον είχαν χτυπήσει και τον είχαν αιχμαλωτίσει στην προηγούμενη προσπάθειά του, έχοντας το πλεονέκτημα των τρομερών ματιών του, να βλέπει στο σκοτάδι όπως η νυχτερίδα. Συνεχίζοντας την πορεία του στα βάθη της φοβερής αυτής υπόγειας σήραγγας, διακρίνει ένα ανθρώπινο σώμα ξαπλωμένο πάνω στην ξερή γη και δύο άντρες σκυμμένους από πάνω του που ο ένας έχει ακουμπισμένη τη λεπίδα ενός μαχαιριού στο λαιμό του. Όμως καθώς ο Ζορρό πλησιάζει ετοιμάζοντας το μαστίγιό του για να επιτεθεί, νιώθει ξαφνικά το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια του, πέφτει στο κενό, γκρεμίζεται σε μια υπόγεια καταπακτή και μένει φυλακισμένος εκεί χωρίς καμιά δυνατότητα διαφυγής από αυτόν τον φρικτό τάφο, εκτός αν τον ελευθερώσουν, είτε ο συνεργάτης του ο δειλός Πάντζο που κινείται κι αυτός στην υπόγεια σήραγγα, αγνοώντας τους κινδύνους που παραμονεύουν, είτε ο ίδιος ο Αγριόγατος που προτείνει στον καθηγητή Τζέκινς μια συμφωνία, να του πει πού είναι τα χρυσά αγάλματα για να ελευθερώσει τον Ζορρό, είτε η Νάγια που κατευθύνεται για μια ακόμα φορά προς τα ερείπια της Ικοντάμα υποθέτοντας πως ο Ζορρό είναι εκεί και ίσως βρίσκεται σε κίνδυνο…

Το τεύχος 6 του «Ζορρό της Ζούγκλας» με τίτλο «Ζορρό Εναντίον Ελ Ρέυ» κυκλοφόρησε την Παρασκευή 24 Ιουνίου 1960. Τρεις μέρες πριν, την Τρίτη 21 Ιουνίου 1960, είχε κυκλοφορήσει το τεύχος 383 του «Μικρού Ήρωα» των ίδιων εκδόσεων με τίτλο «Τσιν-Τσιν, ο Αόρατος Κινέζος» που είναι ήδη δημοσιευμένο στο «μπαούλο» και μια μέρα πριν, την Πέμπτη 23 Ιουνίου 1960, το τεύχος 61 του «Γκρέκο, ο Ήρως των Γηπέδων» επίσης των ίδιων εκδόσεων με τίτλο «Ο Γκρέκο Μεσουρανεί» και επίσης την Πέμπτη 23 Ιουνίου 1960 το τεύχος 39 του «Γκαούρ-Ταρζάν» της Γ’ περιόδου με τίτλο «Η Βασίλισσα των Ανθρωποφάγων» που είναι ήδη δημοσιευμένο στο «μπαούλο».

Το συγκεκριμένο τεύχος 6 του «Ζορρό της Ζούγκλας» που δημοσιεύουμε σήμερα προέρχεται από τη συλλογή του αγαπητού φίλου και πολύτιμου συνεργάτη του «μπαούλου» Γιώργου Βλάχου.

Προκόπης Κωφός
Θεσσαλονίκη, 30 Ιανουαρίου 2024




#7) Το Αίνιγμα του Γαλάζιου Ποταμού

Ο απαίσιος κακούργος γνωστός ως Αγριόγατος καταφέρνει να πιάσει αιχμάλωτη την Νάγια με το Βέλο, την παράξενη αυτή γυναίκα, που όσοι δεν τα πηγαίνουν καλά με το νόμο και φοβούνται το Ζορρό, άλλο τόσο φοβούνται κι εκείνη. Ο Αγριόγατος είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που έχει στα χέρια του τη Νάγια, γιατί έχει ακούσει πως ο Ζορρό της έχει μεγάλη αδυναμία γιατί του έχει σώσει πολλές φορές τη ζωή του. Στο μεταξύ ο Ζορρό συγκλονισμένος από την αποκάλυψη πως ο γιγαντόσωμος βασιλιάς της Ζούγκλας Ελ Ρέυ είναι ο δίδυμος αδελφός του Κάρλος Ντελόρο που από μικρός είχε εξαφανιστεί στη ζούγκλα και όλοι πίστευαν πως θα πρέπει να ήταν νεκρός, πέφτει μαζί με τον αδελφό του Ελ Ρέυ στα χέρια του αστυνόμου Περέθ και των ανδρών του, αλλά με τις γκάφες και την αφέλεια του συνεργάτη του, του δειλού Πάντσο που είναι παρών κι αυτός στη σύλληψη, τα δύο αδέλφια καταφέρνουν να ξεφύγουν. Επιστρέφοντας με το αθόρυβο ελικόπτερό του στην Αθιέντα ντελ Σολ ο Μασκοφόρος Εκδικητής ακούει τα ταμπουρίνος των ινδιάνων να ηχούν και να καλούν το Ζορρό να πάει όπου κι αν βρίσκεται στο Γαλάζιο Ποτάμι, γιατί η Νάγια με το Βέλο βρίσκεται σε κίνδυνο και μόνο ο Ζορρό μπορεί να τη σώσει. Ο Μασκοφόρος Εκδικητής έχει πολλές αμφιβολίες για τη γνησιότητα του μηνύματος αυτού, γιατί ξέρει πως οι ινδιάνοι δεν τολμούν ποτέ να πλησιάσουν στο Γαλάζιο Ποτάμι που το θεωρούν ιερό και επομένως δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουν ότι η Νάγια είναι εκεί και κινδυνεύει. Όμως παρά τις αμφιβολίες του ο Μασκοφόρος Εκδικητής αλλάζει την πορεία του ελικοπτέρου του και κατευθύνεται προς το Γαλάζιο Ποτάμι για να δει τι συμβαίνει…

Το τεύχος 7 του «Ζορρό της Ζούγκλας» με τίτλο «Το Αίνιγμα του Γαλάζιου Ποταμού» κυκλοφόρησε την Παρασκευή 1 Ιουλίου 1960. Τρεις μέρες πριν, την Τρίτη 28 Ιουνίου 1960, είχε κυκλοφορήσει το τεύχος 384 του «Μικρού Ήρωα» των ίδιων εκδόσεων με τίτλο «Ο Τσιν-Τσιν Δρα» και μια μέρα πριν, την Πέμπτη 30 Ιουνίου 1960, το τεύχος 62 του «Γκρέκο, ο Ήρως των Γηπέδων» επίσης των ίδιων εκδόσεων με τίτλο «Αετός Εναντίον Πάνθηρος» και επίσης την Πέμπτη 30 Ιουνίου 1960 το τεύχος 40 του «Γκαούρ-Ταρζάν» της Γ’ περιόδου με τίτλο «Ο Χαλασμός του Κόσμου» που είναι ήδη δημοσιευμένο στο «μπαούλο».

Το συγκεκριμένο τεύχος 7 του «Ζορρό της Ζούγκλας» που δημοσιεύουμε σήμερα προέρχεται από τη συλλογή του αγαπητού φίλου και πολύτιμου συνεργάτη του «μπαούλου» Γιώργου Βλάχου.

Προκόπης Κωφός
Θεσσαλονίκη, 4 Φεβρουαρίου 2024




#8) Το Δόκανο του Θανάτου

Ο γιγαντόσωμος βασιλιάς της Ζούγκλας Ελ Ρέυ πηδώντας από δέντρο σε δέντρο με την καταπληκτική ταχύτητα πιθήκου, χάνεται μέσα στο απέραντο παρθένο δάσος της ζούγκλας, ενώ πίσω του αντηχούν ακόμα οι πυροβολισμοί των αστυνομικών του Περέθ. Ο Ελ Ρέυ σώθηκε, όπως και ο ίδιος ο Ζορρό της Ζούγκλας, από τα χέρια του χοντρο-Περέθ χάρη στην απροσδόκητη βοήθεια του χαζούλη βοηθού του Ζορρό, του Πάντσο. Όμως ο Ελ Ρέυ, ελεύθερος πια, είναι τώρα μπερδεμένος σε ανάμεικτα συναισθήματα, όχι μόνο γιατί δεν γνωρίζει ακόμα πως ο Ζορρό της Ζούγκλας είναι δίδυμος αδελφός του και τον θεωρεί ακόμα σαν τον μεγαλύτερο εχθρό του, αλλά και γιατί από τη στιγμή που αντίκρισε τη θρυλική Νάγια με το Βέλο θαμπώθηκε από την ομορφιά της, δεν μπορεί να τη βγάλει από τη σκέψη του και θέλει να τρέξει να τη βρει, χωρίς όμως να είναι εντελώς βέβαιος πως δεν είναι η κακιά μάγισσα που θέλει να εκδικηθεί! Ο Ελ Ρέυ θα αναζητήσει τη Νάγια μέσα στη Ζούγκλα, θα την ελευθερώσει από τα χέρια του Αγριόγατου που την είχε αιχμάλωτη κι αυτή θα αναζητήσει για μια ακόμα φορά το Ζορρό της Ζούγκλας που βρίσκεται σε κίνδυνο στην περιοχή του Γαλάζιου Ποταμού. Όμως, στον Γαλάζιο Ποταμό, για να συλλάβει επιτέλους τον Ζορρό, κατευθύνεται και ο αστυνόμος Περέθ με τους άντρες του. Στο μεταξύ ο καθηγητής Τζέκινς που οι άντρες του αστυνόμου Περέθ, στη βιασύνη τους να φτάσουν στο Γαλάζιο Ποτάμι, τον είχαν εγκαταλείψει μέσα στη ζούγκλα, ανακαλύπτει ανάμεσα στις φυλλωσιές τα «ιερά σημάδια» που οδηγούν στον αρχαίο Ναό των Ίνκας…

Το τεύχος 8 του «Ζορρό της Ζούγκλας» με τίτλο «Το Δόκανο του Θανάτου» κυκλοφόρησε την Παρασκευή 8 Ιουλίου 1960. Τρεις μέρες πριν, την Τρίτη 5 Ιουλίου 1960, είχε κυκλοφορήσει το τεύχος 385 του «Μικρού Ήρωα» των ίδιων εκδόσεων με τίτλο «Τσιν-Τσιν Εναντίον Παιδιού-Φάντασμα» και μια μέρα πριν, την Πέμπτη 7 Ιουλίου 1960, το τεύχος 63 του «Γκρέκο, ο Ήρως των Γηπέδων» επίσης των ίδιων εκδόσεων με τίτλο «Ο Γκρέκο Άφαντος» και επίσης την Πέμπτη 7 Ιουλίου 1960 το τεύχος 41 του «Γκαούρ-Ταρζάν» της Γ’ περιόδου με τίτλο «Ο Γκαούρ Ένοχος» που είναι ήδη δημοσιευμένο στο «μπαούλο».

Το συγκεκριμένο τεύχος 8 του «Ζορρό της Ζούγκλας» που δημοσιεύουμε σήμερα προέρχεται από τη συλλογή του αγαπητού φίλου και πολύτιμου συνεργάτη του «μπαούλου» Γιώργου Βλάχου.

Προκόπης Κωφός
Θεσσαλονίκη, 10 Φεβρουαρίου 2024



#9) Το Μυστικό του Ναού των Ίνκας

Ο καθηγητής Τζέκινς ακολουθώντας τα «ιερά σημάδια» που πριν πολλές εκατοντάδες χρόνια είχαν χαράξει οι Ινδιάνοι πάνω σε βράχους μέσα στη Ζούγκλα, ανακαλύπτει τον αρχαίο ναό με τα δώδεκα ολόχρυσα αγάλματα των θεών των Ίνκας που είναι κρυμμένος σε μια ανοιχτή κοιλάδα στα βάθη μιας υπόγειας σήραγγας που το άνοιγμά της βρίσκεται πίσω ακριβώς από έναν καταρράκτη του Γαλάζιου Ποταμού. Μόλις όμως ο καθηγητής αντικρίζει με δέος τις Χρυσές Θεότητες, ακούει έναν σιγανό ήχο και βλέπει πίσω του τον Αγριόγατο που παρακολουθώντας τον αθέατος είχε καταφέρει να φτάσει κι αυτός στο σκοπό του, στα χρυσά αγάλματα των Ίνκνας. Στο μεταξύ, ο βασιλιάς της Ζούγκλας Ελ Ρέυ που έσωσε τη Νάγια από τα σαγόνια ενός κροκοδείλου και από τα νύχια ενός τζάγκουαρ φτάνει, ακολουθώντας τα ίχνη της, στα ερείπια της αρχαίας Ικοντάμα και μπαίνει στην υπόγεια σήραγγα που τον οδηγεί τελικά κι αυτόν στον αρχαίο ναό των Ίνκας με τα δώδεκα χρυσά αγάλματα. Αλλά και ο Μασκοφόρος Εκδικητής, που ο Πάντσο με το ελικόπτερο τον έσωσε την τελευταία στιγμή από τα χέρια του αστυνόμου Περέθ πριν προλάβει να του βγάλει τη μάσκα, ακούει πάνω από το αθόρυβο ελικόπτερό του τα ταμπουρίνος των Ίνκας που αναγγέλλουν τη θυσία μιας κόρης στον θεό τους τον Άνγκα, αλλάζει πορεία και φτάνει κι αυτός στον αρχαίο ναό όπου οι απόγονοι των αρχαίων ιερέων των Ίνκας ετοιμάζονται για την ανθρωποθυσία για να εξευμενίσουν τον θεό τους…

Το τεύχος 9 του «Ζορρό της Ζούγκλας» με τίτλο «Το Μυστικό του Ναού των Ίνκας» κυκλοφόρησε την Παρασκευή 15 Ιουλίου 1960. Τρεις μέρες πριν, την Τρίτη 12 Ιουλίου 1960, είχε κυκλοφορήσει το τεύχος 386 του «Μικρού Ήρωα» των ίδιων εκδόσεων με τίτλο «Η Μυστηριώδης Κινεζοπούλα» και μια μέρα πριν, την Πέμπτη 14 Ιουλίου 1960, το τεύχος 64 του «Γκρέκο, ο Ήρως των Γηπέδων» επίσης των ίδιων εκδόσεων με τίτλο «Δραματικός Τελικός» και επίσης την Πέμπτη 14 Ιουλίου 1960 το τεύχος 42 του «Γκαούρ-Ταρζάν» της Γ’ περιόδου με τίτλο «Μια Σκιά στο Σκοτάδι» που είναι ήδη δημοσιευμένο στο «μπαούλο».

Το συγκεκριμένο τεύχος 9 του «Ζορρό της Ζούγκλας» που δημοσιεύουμε σήμερα προέρχεται από τη συλλογή του αγαπητού φίλου και πολύτιμου συνεργάτη του «μπαούλου» Γιώργου Βλάχου.

Προκόπης Κωφός
Θεσσαλονίκη, 23 Φεβρουαρίου 2024



#10) Η Νάγια Κινδυνεύει

Ο Ζορρό της Ζούγκλας με την έγκαιρη, την τελευταία στιγμή, επέμβασή του καταφέρνει να σώσει την υπέροχη Νάγια, το βασιλιά της Ζούγκλας Ελ Ρέυ, τον καθηγητή Τζέκινς και ακόμα και τον ίδιο τον κακούργο Αγριόγατο που οι απόγονοι των αρχαίων ιερέων των Ίνκας ήταν έτοιμοι να θυσιάσουν στον θεό Άνγκα για να τον εξευμενίσουν. Μετά τη διάσωση ο μεν Αγριόγατος προσπαθεί να διαφύγει από τους εξαγριωμένους ιερείς που τον κυνηγούν, ο δε Μασκοφόρος Εκδικητής με τους διασωθέντες φίλους του και τον ανεκδιήγητο βοηθό του τον Πάντσο Γίγαντα απομακρύνονται με το υπέροχο και εντελώς αθόρυβο ελικόπτερο του Ζορρό από τον μυστικό αρχαίο ναό των Ίνκας με τις χρυσές ινδιάνικες θεότητες. Όμως, ξεσπά μια τρομακτική θύελλα στη Ζούγκλα, που αναγκάζει τον Μασκοφόρο Εκδικητή να προσγειώσει το ελικόπτερο σε ένα πλάτωμα, όπου ακόμα και προσγειωμένο κλυδωνίζεται δυνατά από τον θυελλώδη άνεμο που απειλεί να το αναποδογυρίσει. Μετά την προσγείωση ο γιγαντόσωμος βασιλιάς την Ζούγκλας Ελ Ρέυ αποχωρεί μέσα στην κοσμοχαλασιά και ο Ζορρό που είχε σκοπό να του αποκαλύψει πως είναι αδέλφια χάνει για μια ακόμα φορά την ευκαιρία να του πει την αλήθεια, ενώ η Νάγια που βιάζεται να επιστρέψει στο ελικόπτερο της αστυνομίας πριν από τον πατέρα της, τον αστυνόμο Περέθ, εκδηλώνει κι αυτή την επιθυμία της να αποχωρήσει. Ο Ζορρό της Ζούγκλας είναι φυσικά αδύνατο να την αφήσει ολομόναχη μέσα στη μανία των στοιχείων της φύσης και προσφέρεται να την συνοδεύσει για να την προστατέψει…

Το τεύχος 10 του «Ζορρό της Ζούγκλας» με τίτλο «Η Νάγια Κινδυνεύει» κυκλοφόρησε την Παρασκευή 22 Ιουλίου 1960. Τρεις μέρες πριν, την Τρίτη 19 Ιουλίου 1960, είχε κυκλοφορήσει το τεύχος 387 του «Μικρού Ήρωα» των ίδιων εκδόσεων με τίτλο «Ο Σπίθας Πηγαίνει στον Παράδεισο!» και μια μέρα πριν, την Πέμπτη 21 Ιουλίου 1960, το τεύχος 65 του «Γκρέκο, ο Ήρως των Γηπέδων» επίσης των ίδιων εκδόσεων με τίτλο «Η Τόρεντ Χάνει» και επίσης την Πέμπτη 21 Ιουλίου 1960 το τεύχος 43 του «Γκαούρ-Ταρζάν» της Γ’ περιόδου με τίτλο «Το Μαύρο Διαμάντι» που είναι ήδη δημοσιευμένο στο «μπαούλο».

Το συγκεκριμένο τεύχος 10 του «Ζορρό της Ζούγκλας» που δημοσιεύουμε σήμερα προέρχεται από τη συλλογή του αγαπητού φίλου και πολύτιμου συνεργάτη του «μπαούλου» Γιώργου Βλάχου.

Προκόπης Κωφός
Θεσσαλονίκη, 3 Μαρτίου 2024



#11) Πάντσο ο... Τρομερός

Η Νάγια με το Βέλο δεν προλαβαίνει να επιστρέψει νωρίτερα από τον πατέρα της, τον αστυνόμο Περέθ, στο ελικόπτερο της αστυνομίας και καθώς ανοίγει την πόρτα να μπει μέσα αντικρίζει πανικόβλητη τον πατέρα της, ενώ πίσω της βλέπει τους υπόλοιπους αστυνομικούς της ομάδας του να την έχουν περικυκλωμένη. Όμως η Νάγια, παρά τον στιγμιαίο πανικό της, δεν χάνει την ψυχραιμία της, αφαιρεί αμέσως το Βέλο που καλύπτει το πρόσωπό της, αποκαλύπτοντας το πρόσωπο της κόρης του αστυνόμου, της Ροζίτας, και εξηγεί στον αστυνόμο που δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που βλέπουν τα μάτια του, πως όσο περίμενε στο ελικόπτερο να επιστρέψουν ο πατέρας της με τους άνδρες του, εμφανίστηκε ο Ζορρό της Ζούγκλας και για να γλιτώσει από τα χέρια του έβγαλε τα ρούχα της, φόρεσε ένα πανί στο πρόσωπό της και προσποιήθηκε πως είναι η Νάγια που του έσωσε τόσες φορές τη ζωή! Ο αστυνόμος Περέθ αν και αρχικά ιδιαίτερα δύσπιστος, πείθεται τελικά πως η κόρη του η Ροζίτα δεν είναι η Νάγια με το Βέλο. Μετά και τους τελευταίους ελέγχους των ισχυρισμών της από τον πατέρα της, η Νάγια παίζει μέχρι την τελευταία στιγμή το ρόλο της, το ελικόπτερο της αστυνομίας παίρνει το δρόμο της επιστροφής, ο Περέθ βιάζεται να επισκεφτεί την Αθιέντα ντελ Σολ, πριν προλάβει να γυρίσει ο ιδιοκτήτης της ο Δον Πάμπλο Ντελόρο που υποψιάζεται πως είναι ο Ζορρό της Ζούγκλας, για να αποκαλύψει επιτέλους η ταυτότητά του. Στο μεταξύ το αθόρυβο ελικόπτερο του Ζορρό, όπου βρίσκονται ο βοηθός του ο Πάντσο και ο καθηγητής Τζέκινς, έχει περικυκλωθεί από μια φυλή ινδιάνων πυγμαίων της περιοχής και ο Ζορρό της Ζούγκλας όταν επιστρέψει στο ελικόπτερο πρέπει να τους αντιμετωπίσει και αυτό σημαίνει μεγαλύτερη καθυστέρηση. Θα προλάβει άραγε ο Μασκοφόρος Εκδικητής να επιστρέψει έγκαιρα στην Αθιέντα του πριν από τον αστυνόμο Περέθ, που σπεύδει εκεί για να επιβεβαιώσει τις υποψίες του πως ο Ζορρό της Ζούγκλας και ο Δον Πάμπλο Ντελόρο είναι ένα και το αυτό πρόσωπο;

Το τεύχος 11 του «Ζορρό της Ζούγκλας» με τίτλο «Πάντσο ο… Τρομερός» κυκλοφόρησε την Παρασκευή 29 Ιουλίου 1960. Τρεις μέρες πριν, την Τρίτη 26 Ιουλίου 1960, είχε κυκλοφορήσει το τεύχος 388 του «Μικρού Ήρωα» των ίδιων εκδόσεων με τίτλο «Ο Σπίθας Πηγαίνει στην Κόλαση» και μια μέρα πριν, την Πέμπτη 28 Ιουλίου 1960, το τεύχος 66 του «Γκρέκο, ο Ήρως των Γηπέδων» επίσης των ίδιων εκδόσεων με τίτλο «Ο Νίνο και ο Κύριος «Χ»» και επίσης την Πέμπτη 28 Ιουλίου 1960 το τεύχος 44 του «Γκαούρ-Ταρζάν» της Γ’ περιόδου με τίτλο «Οι Τρεις Γίγαντες» που είναι ήδη δημοσιευμένο στο «μπαούλο».

Το συγκεκριμένο τεύχος 11 του «Ζορρό της Ζούγκλας» που δημοσιεύουμε σήμερα προέρχεται από τη συλλογή του αγαπητού φίλου και πολύτιμου συνεργάτη του «μπαούλου» Γιώργου Βλάχου.

Προκόπης Κωφός
Θεσσαλονίκη, 10 Μαρτίου 2024



#12) Ο Θεός Ήλιος Εκδικείται

Ο γιγαντόσωμος βασιλιάς της Ζούγκλας Ελ Ρέυ διασχίζει πολλές ώρες σκεπτικός το βασίλειό του. Πηγαίνει σε μια χώρα στα βάθη της Ζούγκλας που ελάχιστοι άνθρωποι στον κόσμο γνωρίζουν την ύπαρξή της, στη χώρα από όπου είχε ξεκινήσει τη ζωή του από τότε που θυμάται τον κόσμο. Στη χώρα αυτή κατοικούν ινδιάνοι ιερείς της πανάρχαιας φυλής των Τσέκων που έχει εκλείψει και οι ιερείς αυτοί αποτελούν την τελευταία συνέχειά της. Αρχηγός τους είναι ένας γέρος ιερέας, ο Ατάκ Οάννα, ο άνθρωπος που γνώρισε στη ζωή του ο Ελ Ρέυ ως πατέρα. Ο βασιλιάς της Ζούγκλας ξέρει πως ο Οάννα δεν είναι πραγματικός του πατέρας και πως τον βρήκε μωρό μέσα στην Ζούγκλα και τον προστάτεψε σαν παιδί του. Ο Ελ Ρέυ θέλει να συναντήσει για μια ακόμα φορά τον θετό του πατέρα για να τον συμβουλευτεί και να πάρει ίσως απαντήσεις που θα δώσουν επιτέλους μια εξήγηση στο μέγα μυστήριο που αναστατώνει μέχρι τρέλας τη ζωή του, το μυστήριο της ταυτότητάς του, ποιος πραγματικά είναι! Στο μεταξύ και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας επιχειρούν τις δικές τους αναζητήσεις στη Ζούγκλα του Αμαζονίου. Ο Πάντζο ξεπερνώντας τους φόβους του αναζητά τον Ελ Ρέυ για να τον φέρει στο Ζορρό, δώρο για τα γενέθλιά του, γνωρίζοντας πως το αφεντικό του θέλει να τον συναντήσει το συντομότερο δυνατό, χωρίς να γνωρίζει τι τον θέλει. Ο Πάντσο αποφεύγει από ένστικτο τα ανοιχτά μέρη της ζούγκλας και προτιμώντας να είναι κρυμμένος στα σημεία με την πιο πυκνή βλάστηση κινείται προς την ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί και ο Ελ Ρέυ. Ο Ζορρό επισκέπτεται τον Πάντσο στο Σπίτι των Ίσκιων, βρίσκει εκεί ένα σημείωμα πως ο φίλος του πήγε στη Ζούγκλα για να βρει τον Ελ Ρέυ και να του τον φέρει, οπότε αναζητά κι αυτός μέσα στη Ζούγκλα τον φίλο του που ίσως κινδυνεύει. Ο διοικητής της αστυνομίας Περέθ μετά την αποτυχία του να αποδείξει πως ο Ζορρό της Ζούγκλας και ο Δον Πάμπλο Ντελόρο είναι ένα και το αυτό πρόσωπο, οργανώνει εξόρμηση στη Ζούγκλα για να ανακαλύψει και να συλλάβει επιτέλους τον Μασκοφόρο Εκδικητή που θεωρεί παράνομη και εγκληματική τη δράση του και τέλος, η κόρη του αστυνόμου, η Ροζίτα, που ο πατέρας της δεν της επιτρέπει να τον ακολουθήσει στην εξόρμησή του στη Ζούγκλα, του λέει πως θα πάει με το τρένο στο χωριό Ελ Πάσο να μείνει με την ξαδέλφη του, τη θεία της την Καρμελίτα, αλλά δε κάνει αυτό το ταξίδι, στην πρώτη στάση κατεβαίνει από το τρένο, μεταμορφώνεται στη Νάγια με το Βέλο και διασχίζει τρέχοντας τη Ζούγκλα με σκοπό να βρει το Ζορρό και να τον ειδοποιήσει πως ο Περέθ έχει βγει με τους άντρες του στο κυνήγι για να τον συλλάβει ή ακόμα και να τον σκοτώσει…

Το τεύχος 12 του «Ζορρό της Ζούγκλας» με τίτλο «Ο Θεός-Ήλιος Εκδικείται» κυκλοφόρησε την Παρασκευή 5 Αυγούστου 1960. Τρεις μέρες πριν, την Τρίτη 2 Αυγούστου 1960, είχε κυκλοφορήσει το τεύχος 389 του «Μικρού Ήρωα» των ίδιων εκδόσεων με τίτλο «Αποστολή στην Κορέα» και μια μέρα πριν, την Πέμπτη 4 Αυγούστου 1960, το τεύχος 67 του «Γκρέκο, ο Ήρως των Γηπέδων» επίσης των ίδιων εκδόσεων με τίτλο «Βόμβα στο Πρωτάθλημα» και επίσης την Πέμπτη 4 Αυγούστου 1960 το τεύχος 45 του «Γκαούρ-Ταρζάν» της Γ’ περιόδου με τίτλο «Η Φωτιά του Ουρανού» που είναι ήδη δημοσιευμένο στο «μπαούλο».

Το συγκεκριμένο τεύχος 12 του «Ζορρό της Ζούγκλας» που δημοσιεύουμε σήμερα προέρχεται από τη συλλογή του αγαπητού φίλου και πολύτιμου συνεργάτη του «μπαούλου» Γιώργου Βλάχου.

Προκόπης Κωφός
Θεσσαλονίκη, 19 Μαρτίου 2024



#13) Κουκαράτσα, ο Ασύλληπτος

Ο θρυλικός Πάντσο Γίγαντας, ο ανεκδιήγητος βοηθός του Ζορρό, που ψάχνει μέσα στην Ζούγκλα του Αμαζονίου τον γιγαντόσωμο βασιλιά της Ζούγκλας Ελ Ρέυ, φτάνει, μετά τις περιπέτειές του με τους ινδιάνους της φυλής των Καϊόβας, στη χώρα των Τσέκων ακριβώς την στιγμή που ο Χηθ Οάννα φορώντας τη χρυσή περικεφαλαία του θεού Ήλιου υψώνει πάνω από το κορμί της δύστυχης Νάγια με το Βέλο ένα πελώριο μαχαίρι-πέλεκυ για να την αποκεφαλίσει. Ο Χηθ, ο αδίστακτος δευτερότοκος γιος του Ατακ Οάννα, θέλοντας να πάρει αυτός μετά το θάνατο του πατέρα του την αρχηγία ανάμεσα στους ιερείς του θεού Ήλιου σκοπεύει μετά τη θυσία της πανέμορφης Νάγια να θυσιάσει με τον ίδιο τρόπο και τους δυο αιχμαλώτους του, τον Ελ Ρέυ και τον αδελφό του Όντι Οάννα που ως πρωτότοκος δικαιούνταν αυτός την αρχηγία. Όμως, η εμφάνιση την τελευταία στιγμή ενός αγνώριστου Πάντσο, αρματωμένου με το τόξο, τη φαρέτρα με τα δηλητηριασμένα βέλη, το τσεκούρι και το μαχαίρι που πήρε από τους ινδιάνους, αλλά και άσσος στη σφενδόνα όπως είναι από παιδί, είναι δυνατόν να ανατρέψει τα σχέδια του εγκληματικού δευτερότοκου γιου του σεβάσμιου νεκρού Ατάκ Οάννα; Στο μεταξύ, ο αστυνόμος Περέθ που αναζητά με τους άντρες του μέσα στη Ζούγκλα τον Ζορρό, παίρνει ένα σήμα από την Κεντρική Διοίκηση με την εντολή να συλλάβει τον διαβόητο κακοποιό Κουκουράτσα, τον επονομαζόμενο «Ασύλληπτο», που δραπέτευσε από τις φυλακές του Σάο Πένια και εισχώρησε σε ανεξερεύνητο τμήμα της Ζούγκλας για να αποφύγει την εκ νέου σύλληψή του. Στο μεταξύ, επίσης, ο Ζορρό ψάχνοντας στη Ζούγκλα τον Πάντσο συναντιέται τυχαία με τον τρομερό κακούργο Κουκουράτσα που όταν τον βλέπει με τη χρυσή μάσκα, αναγνωρίζει τον Ζορρό, συμπεραίνει πως είναι κι αυτός κακοποιός και του ζητάει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό που του είναι απαραίτητο για να μπορέσει να διαφύγει στην Ευρώπη…

Το τεύχος 13 του «Ζορρό της Ζούγκλας» με τίτλο «Κουκουράτσα, ο Ασύλληπτος» κυκλοφόρησε την Παρασκευή 12 Αυγούστου 1960. Τρεις μέρες πριν, την Τρίτη 9 Αυγούστου 1960, είχε κυκλοφορήσει το τεύχος 390 του «Μικρού Ήρωα» των ίδιων εκδόσεων με τίτλο «Η Κίτρινη Μάγισσα» και μια μέρα πριν, την Πέμπτη 11 Αυγούστου 1960, το τεύχος 68 του «Γκρέκο, ο Ήρως των Γηπέδων» επίσης των ίδιων εκδόσεων με τίτλο «Μασέρ που Κάνει Θαύματα» και επίσης την Πέμπτη 11 Αυγούστου 1960 το τεύχος 46 του «Γκαούρ-Ταρζάν» της Γ’ περιόδου με τίτλο «Ζούγκλα Χωρίς Γκαούρ» που είναι ήδη δημοσιευμένο στο «μπαούλο».

Το συγκεκριμένο τεύχος 13 του «Ζορρό της Ζούγκλας» που δημοσιεύουμε σήμερα προέρχεται από τη συλλογή του αγαπητού φίλου και πολύτιμου συνεργάτη του «μπαούλου» Γιώργου Βλάχου.

Προκόπης Κωφός
Θεσσαλονίκη, 1 Απριλίου 2024




#14) Ο Θάνατος του Ζορρό

Τη στιγμή που ο δραπέτης κακοποιός Κουκουράτσα, ο επιλεγόμενος Ασσύληπτος, έχει σηκώσει το δίκαννό του και είναι έτοιμος να πιέσει τη σκανδάλη για να σκοτώσει τον μασκοφόρο Εκδικητή, ξεφυτρώνουν ως δια μαγείας από τα γύρω δέντρα ο… χοντρο-Περέθ και οι άντρες του. Ο Κουκουράτσα τρέπεται σε φυγή και ο Ζορρό περικυκλωμένος από τους αστυνομικούς πέφτει στα χέρια του αιώνιου διώκτη του, του αστυνόμου Περέθ, που αντί να καταδιώξει για να συλλάβει τον Κουκουράτσα προτιμάει να συλλάβει τον Μασκοφόρο Εκδικητή. Όμως, ακριβώς τη στιγμή που ο αστυνόμος σηκώνει το χέρι για να βγάλει τη χρυσή μάσκα από το πρόσωπο του αιώνιου αντιπάλου του, ένα σκοινί αρπάζει το ανυψωμένο χέρι και ο αστυνόμος ανυψώνεται κρεμασμένος από το χέρι του καμιά εικοσαριά μέτρα πάνω από το έδαφος και σταματάει δυο μέτρα κάτω από το φουντωμένο κλαδί του πελώριου αιωνόβιου δέντρου που ήταν από πάνω τους. Την ίδια στιγμή ακούγεται η άγρια φωνή του βασιλιά της Ζούγκλας Ελ Ρέυ που κρυμμένος μέσα στα φυλλώματα του δέντρου και κρατώντας το μαχαίρι του προειδοποιεί πως αν τον πυροβολήσουν θα κόψει το σκοινί και ο Περέθ θα πέσει και θα τσακιστεί. Ο αστυνόμος, για να μην γκρεμοτσακιστεί κάτω στο έδαφος, δεν έχει άλλη επιλογή παρά να διατάξει τους άντρες του να μην πυροβολήσουν, γιατί αν δεν υπακούσουν θα έχουν να κάνουν μαζί του! Στο μεταξύ η Νάγια με το Βέλο και ο Πάντσο που, έχοντας επιστρέψει μαζί με τον Ελ Ρέι μετά την επεισοδιακή και επικίνδυνη περιπέτειά τους στη χώρα των Τσέκων, βρίσκονται εκεί κοντά, πέφτουν στα χέρια μιας ομάδας μεγαλόσωμων ινδιάνων που τους αρπάζουν και αρχίζουν να τρέχουν μέσα στην παρθένα ζούγκλα ακολουθώντας μια κατεύθυνση που η Νάγια δεν μπορεί να καταλάβει πού θέλουν να τους μεταφέρουν…

Το τεύχος 14 του «Ζορρό της Ζούγκλας» με τίτλο «Ο Θάνατος του Ζορρό» κυκλοφόρησε την Παρασκευή 19 Αυγούστου 1960. Τρεις μέρες πριν, την Τρίτη 16 Αυγούστου 1960, είχε κυκλοφορήσει το τεύχος 391 του «Μικρού Ήρωα» των ίδιων εκδόσεων με τίτλο «Ο Σπίθας γίνεται… Μάγος» και μια μέρα πριν, την Πέμπτη 18 Αυγούστου 1960, το τεύχος 69 του «Γκρέκο, ο Ήρως των Γηπέδων» επίσης των ίδιων εκδόσεων με τίτλο «Το Ματς του Αιώνος» και επίσης την Πέμπτη 18 Αυγούστου 1960 το τεύχος 47 του «Γκαούρ-Ταρζάν» της Γ’ περιόδου με τίτλο «Τραγωδία στο Ποτάμι» που είναι ήδη δημοσιευμένο στο «μπαούλο».

Το συγκεκριμένο τεύχος 14 του «Ζορρό της Ζούγκλας» που δημοσιεύουμε σήμερα προέρχεται από τη συλλογή του αγαπητού φίλου και πολύτιμου συνεργάτη του «μπαούλου» Γιώργου Βλάχου.

Προκόπης Κωφός
Θεσσαλονίκη, 11 Απριλίου 2024




#15)  Ο Ζορρό Τιμωρεί

Ο αστυνόμος Περέθ σε κακά χάλια μετά τις φοβερές στιγμές που πέρασε κρεμασμένος από το χέρι με το σκοινί του Ελ Ρέυ είκοσι μέτρα πάνω από το έδαφος, κατευθύνεται με τους άντρες του στο υπηρεσιακό ελικόπτερο για να επιστρέψουν στη βάση τους, στον αστυνομικό σταθμό του Ελ Χόκλο. Όμως η συντεταγμένη διαδρομή των ανδρών του αποσπάσματος μέσα στη Ζούγκλα μέχρι το ελικόπτερο επιφυλάσσει στον χοντρο-Περέθ δύο ιδιαίτερα ευχάριστες εκπλήξεις και παραλίγο και μια τρίτη! Καθώς συνεχίζεται η πορεία των αστυνομικών μέσα στη Ζούγκλα ο ένας από τους δύο αστυφύλακες της εμπροσθοφυλακής βλέπει πεταμένο ανάμεσα στους θάμνους το σώμα ενός ανθρώπου που δεν είναι άλλος από τον διαβόητο δραπέτη, τον κακούργο Κουκουράτσα, και ο Περέθ δίνει αμέσως εντολή να τον πιάσουν και να τον δέσουν χειροπόδαρα. Όμως η τύχη χαμογελάει και για δεύτερη φορά στον χοντρο-Περέθ, γιατί συνεχίζοντας την πορεία προς το ελικόπτερο οι άντρες της εμπροσθοφυλακής βρίσκουν τον Ζορρό αναίσθητο κρυμμένο ανάμεσα στις φυλλωσιές με μια μεγάλη πληγή από βέλος στο στήθος που την καλύπτουν βότανα της Ζούγκλας. Όμως, καθώς ο Περέθ παραμερίζει τα φύλλα των βοτάνων για να δει την πληγή και πριν προλάβει να αφαιρέσει τη χρυσή μάσκα από το πρόσωπο του αιώνιου αντιπάλου του για να δει επιτέλους ποιος είναι, εμφανίζεται ο Ελ Ρέυ και ο αστυνόμος δίνει αμέσως εντολή στους άντρες του να τον καταδιώξουν για να τον συλλάβουν κι αυτόν και τρέχει κι αυτός μαζί τους, αφήνοντας τον Ζορρό αναίσθητο στο σημείο που τον βρήκαν. Καθώς ο Περέθ και οι άντρες του τον καταδιώκουν, ο Ελ Ρέυ, που εμφανίστηκε επίτηδες για να τον δουν οι αστυνομικοί και να τους παρασύρει μακριά από το μέρος που βρίσκεται ο αναίσθητος Ζορρό, επιστρέφει κάνοντας έναν κύκλο στο μέρος που βρίσκεται ο Μασκοφόρος Εκδικητής, αλλά προς μεγάλη του έκπληξη ο Ζορρό, που τον είχε ήδη αναγνωρίσει ως αδελφό του και του είχε βάλει τα βότανα στην πληγή στο στήθος, δεν είναι πια εκεί όπου θα έπρεπε να βρίσκεται...

Το τεύχος 15 του «Ζορρό της Ζούγκλας» με τίτλο «Ο Ζορρό Τιμωρεί» κυκλοφόρησε την Παρασκευή 26 Αυγούστου 1960. Τρεις μέρες πριν, την Τρίτη 23 Αυγούστου 1960, είχε κυκλοφορήσει το τεύχος 392 του «Μικρού Ήρωα» των ίδιων εκδόσεων με τίτλο «Χταπόδι, ο Πράκτωρ του Κακού» και μια μέρα πριν, την Πέμπτη 25 Αυγούστου 1960, το τεύχος 70 του «Γκρέκο, ο Ήρως των Γηπέδων» επίσης των ίδιων εκδόσεων με τίτλο «Η πιο Έξυπνη Κομπίνα» και επίσης την Πέμπτη 25 Αυγούστου 1960 το τεύχος 48 του «Γκαούρ-Ταρζάν» της Γ’ περιόδου με τίτλο «Οι Αρραβώνες του Ποκοπίκο» που είναι ήδη δημοσιευμένο στο «μπαούλο».

Το συγκεκριμένο τεύχος 15 του «Ζορρό της Ζούγκλας» που δημοσιεύουμε σήμερα προέρχεται από τη συλλογή του αγαπητού φίλου και πολύτιμου συνεργάτη του «μπαούλου» Γιώργου Βλάχου.

Προκόπης Κωφός
Θεσσαλονίκη, 15 Απριλίου 2024



#16) Ο Περέθ Συλλαμβάνει τη... Νάγια

Τον Ζορρό αναίσθητο και πληγωμένο βαριά με τη θανάσιμη πληγή από το βέλος που τον βρήκε στο στήθος του, τον έχουν πάρει με το αθόρυβο ελικόπτερο ο Πάντσο Γίγαντας και η Νάγια με το Βέλο και σιγά-σιγά με τις στοργικές περιποιήσεις της Νάγιας ο μασκοφόρος Τιμωρός ανοίγει τα μάτια του και συνέρχεται. Η Νάγια πληροφορεί τον Ζορρό πως πετούν με το ελικόπτερό του πάνω από τη Ζούγκλα και πως τώρα που συνήλθε πρέπει να μεταφερθεί στην Κάζα ντες Όμπρες, στο Σπίτι των Ίσκιων, όπου πρέπει να μείνει ξαπλωμένος μέχρι να συνέλθει εντελώς. Ο Ζορρό πριν κάνουν οτιδήποτε άλλο, ζητάει από τον Πάντζο και τη Νάγια να ψάξουν στη Ζούγκλα να βρουν τον Ελ Ρέυ γιατί πρέπει να του μιλήσει οπωσδήποτε. Λίγο αργότερα ο Πάντσο πληροφορεί τον Ζορρό πως ο Ελ Ρέυ περνάει ακριβώς από κάτω τους, η Νάγια τον φωνάζει και σε λίγο ο ξανθός γίγαντας βρίσκεται κι αυτός πάνω στο ελικόπτερο. Όταν φτάνουν στην άκρη της Ζούγκλας η Νάγια κατεβαίνει και παίρνει τρέχοντας το δρόμο για πάει να βρει τα ρούχα της εκεί που τα είχε αφήσει, να αλλάξει και να πάει το ταχύτερο δυνατόν στο σπίτι της θείας της, της Καρμελίτας, για να είναι εκεί και να απαντήσει έγκαιρα στον πατέρα στην περίπτωση που ο αστυνόμος Περέθ στείλει τηλεγράφημα για να μάθει τα νέα της. Ο Ζορρό και ο Ελ Ρέυ που γνωρίζουν ήδη και οι δύο πως είναι δίδυμα αδέλφια και πως συνδέονται με τον υπερφυσικό νόμο μερικών διδύμων αδελφών να είναι πάντα δεμένοι στη ζωή και στο θάνατο, αν συμβεί να σκοτωθεί ο ένας από τους δύο, την ίδια στιγμή θα πεθάνει και ο άλλος, φτάνουν χωρίς πια μυστικά μεταξύ τους στην Αθιέντα ντελ Σολ, όπου ο μόνος που μαθαίνει την αλήθεια για τα δύο αδέλφια είναι ο αφοσιωμένος υπηρέτης της οικογένειας, ο γέρο-Φερνάντο. Ο Δον Πάμπλο λέει στον Ελ Ρέυ πως τα απέραντα κτήματα, τα ράντσα, τα κτίσματα, οι στάβλοι και τα βοσκοτόπια που κληρονόμησαν από τον πατέρα τους είναι τα μισά δικά του, αλλά ο Κάρλος, αυτό ήταν το όνομα του βασιλιά της Ζούγκλας από παιδί, εξηγεί στον αδελφό του πως δεν μπορεί να εμφανιστεί πουθενά ως κληρονόμος του πατέρα τους, γιατί ο σενιόρ Περέθ που τον ξέρει, μόλις τον δει μπροστά του θα τον συλλάβει και θα τον ρίξει στη φυλακή. Καθώς ο Ελ Ρέυ ετοιμάζεται να φύγει για να επιστρέψει στη Ζούγκλα εκεί όπου είναι το δικό του σπίτι, ο δον Πάμπλο εξηγεί στον αδελφό του πως περιμένει να τον επισκεφτεί ο αστυνόμος Περέθ που είδε πως ο Ζορρό είναι βαριά πληγωμένος στο στήθος για να τον δει κι αυτόν και να επιβεβαιώσει τις υποψίες του πως ο Ζορρό και ο Δον Πάμπλο είναι το ίδιο πρόσωπο…

Το τεύχος 16 του «Ζορρό της Ζούγκλας» με τίτλο «Ο Περέθ Συλλαμβάνει τη… Νάγια!» κυκλοφόρησε την Παρασκευή 2 Σετεμβρίου 1960. Τρεις μέρες πριν, την Τρίτη 30 Αυγούστου 1960, είχε κυκλοφορήσει το τεύχος 393 του «Μικρού Ήρωα» των ίδιων εκδόσεων με τίτλο «Ο Αχόρταγος… Χορταίνει!» και μια μέρα πριν, την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 1960, το τεύχος 71 του «Γκρέκο, ο Ήρως των Γηπέδων» επίσης των ίδιων εκδόσεων με τίτλο «Ο Σωσίας του Γκρέκο» και επίσης την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 1960 το τεύχος 49 του «Γκαούρ-Ταρζάν» της Γ’ περιόδου με τίτλο «Ο Γκαούρ Δολοφόνος» που είναι ήδη δημοσιευμένο στο «μπαούλο».

Το συγκεκριμένο τεύχος 16 του «Ζορρό της Ζούγκλας» που δημοσιεύουμε σήμερα προέρχεται από τη συλλογή του αγαπητού φίλου και πολύτιμου συνεργάτη του «μπαούλου» Γιώργου Βλάχου.

Προκόπης Κωφός
Θεσσαλονίκη, 22 Απριλίου 2024



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου