Ζούγκλα - ΤαρζάνΓενικές Εκδοτικές Επιχειρήσεις (Ανεμοδουρά) 1963. Κυκλοφόρησαν 24 τεύχη μεγάλου μεγέθους των 20 σελίδων με διπλά (wrap around) εξώφυλλα. Συγγραφέας ο Νίκος Β. Ρούτσος. Εικονογράφηση Byron (Βύρων Απτόσογλου).

**********


# 1) Το Βάραθρο του Μαύρου Δαίμονα

Εξαιρετική εκδοτική προσπάθεια για την εποχή της και αξιέπαινη η γραφή του Ρούτσου που ανακατεύει για μια ακόμη φορά την τράπουλα μεταφέροντας τους ήρωες του «Γκαούρ-Ταρζά» με καινούργιες ταυτότητες. Ο Ταρζάν παραμένει Ταρζάν, ο Γκαούρ γίνεται Ζαντόβ, η Ταταμπού Ζάμπα ενώ το πάλαι ποτέ κωμικό δίδυμο Ποκοπόκο και Χουχούς γίνονται τώρα Κακαράκ και Τσίχλ. Η εικονογράφηση του Απτόσογλου είναι, κατά τη γνώμη μου, η καλύτερη που έχει παρουσιάσει κατά τη διάρκεια της πλούσιας καριέρας του. 


Download PDFΤο wrap around εξώφυλλο

#2) Οι Κολασμένοι Βρυκόλακες

Το δεύτερο τεύχος του πρώτου τόμου του «Ζούγκλα-Ταρζάν». Πάντα σε κείμενα του Νίκου Β. Ρούτσου και σε εικονογράφηση Byron (Βύρων Απτόσογλου).
Το wrap around εξώφυλλο
#3) Ο Μυστηριώδης Εχθρός

Το τρίτο τεύχος του πρώτου τόμου του «Ζούγκλα-Ταρζάν».
Όπου ένα υπερφυσικό όν παρουσιάζεται ξαφνικά στο ξέφωτο όπου θα γινόταν η φοβερή ανθρωποθυσία των Καννιβάλων. Το κείμενο οφείλεται στον Νίκο Β. Ρούτσο και η εικονογράφηση στον Byron (Βύρων Απτόσογλου).
Το wrap-around εξώφυλλο
#4) Επιδρομή Τεράτων


Το τέταρτο τεύχος του πρώτου τόμου του «Ζούγκλα-Ταρζάν». Πάντα σε κείμενα του Νίκου Β. Ρούτσου και σε εικονογράφηση Byron (Βύρων Απτόσογλου).
Όπου τεράστια καβούρια απειλούν τους ήρωές μας.Το wrap-around εξώφυλλο#5) Η Καταπακτή του Θανάτου

Το πέμπτο τεύχος του πρώτου τόμου του «Ζούγκλα-Ταρζάν». Πάντα σε κείμενα του Νίκου Β. Ρούτσου και σε εξαιρετική εικονογράφηση Byron (Βύρων Απτόσογλου). 

Το wrap-around εξώφυλλο
#6) Η Σπηλιά του Νεκρού Μάγου

Το έκτο τεύχος του πρώτου τόμου του «Ζούγκλα-Ταρζάν». Πάντα σε κείμενα του Νίκου Β. Ρούτσου και σε εξαιρετική εικονογράφηση Byron (Βύρων Απτόσογλου). 

Το wrap-around εξώφυλλο
#7) Ο Λυσσασμένος Γίγαντας

Το έβδομο τεύχος του πρώτου τόμου του «Ζούγκλα-Ταρζάν». Πάντα σε κείμενα του Νίκου Β. Ρούτσου και σε εξαιρετική εικονογράφηση Byron (Βύρων Απτόσογλου). 

Το wrap-around εξώφυλλο

 

#8) Το Φάντασμα της Συμφοράς

Το όγδοο τεύχος του πρώτου τόμου του "Ζούγκλα-Ταρζάν". Κείμενο Νίκος Β. Ρούτσος και εικονογράφηση Βύρων Απτόσογλου (Byron).


Το Wrap-around εξώφυλλο
 


#9) Η Αραπίνα με τα Χρυσά Δόντια

Το ένατο τεύχος του πρώτου τόμου του "Ζούγκλα-Ταρζάν". Πάντα σε κείμενα Νίκου Β. Ρούτσου και εικονογράφηση του Βύρωνα Απτόσογλου (Byron).Το wrap-around εξώφυλλο


#10) Ο Θρόνος του Γυάλινου Θεού

Το δέκατο τεύχος του πρώτου τόμου "Ζούγκλα-Ταρζάν", συγγραφής Νίκου Β. Ρούτσου και εικονογράφησης δια χειρός Byron (Βύρων Απόσογλου).
Το wrap-around εξώφυλλο.
 
#11) Τα Βαλσαμωμένα Τέρατα

Το ενδέκατο τεύχος του πρώτου τόμου του Ζούγκλα-Ταρζάν σε κείμενο Νίκου Β. Ρούτσου και εικονογράφηση Βύρωνα Απτόσογλου (Byron).
Το wrap-around εξώφυλλο.


 

 #12) Η Κατακόμβη του Τρελλού Δράκου

Το δωδέκατο τεύχος της σειράς με το οποίο κλείνει ο πρώτος τόμος. Τα κείμενα είναι πάντα του Νίκου Β. Ρούτσου κι η εξαιρετική εικονογράφηση του Βύρωνα Απτόσογλου (Byron).
 

Download PDF


To wrap-around εξώφυλλο
 

5 σχόλια:

 1. Νίκο, η παρατήρησή μου στην εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει αφορά στο εξώφυλλο. Είναι το μοναδικό ελληνικό περιοδικό με wrap cover. Καλό θα ήταν να το δείχναμε και σε ανάπτυξη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχεις δίκιο Γιώργο. Το πρόβλημα είναι πως τα τεύχη αυτής της σειράς τα έχω σε δεμένους τόμους και το σκανάρισμα είναι δύσκολο, ειδικά για το wrap around εξώφυλλο. Θα δω τι μπορώ να κάνω... Αν όμως κάποιος φίλος έχει τα τεύχη χωριστά και θελήσει να σκανάρει τα εξώφυλλα θα ήταν ευχής έργο.

   Διαγραφή
 2. Υπέροχες αναρτήσεις.Πολύ ωραίες περιπέτειες.ίσως όχι όσο ο ΓΚΑΟΥΡ-ΤΑΡΖΑΝ,αλλά εξίσου ενδιαφέρουσες.Ο Μπαχούρ εν δράσει για την Ζάμπα(Ταταμπού) ενάντια σε Ζουντόβ,Ταρζάν.απουσιάζει ο Σατανικός Μαξ 'Αρλαν και ο Διπλοπρόσωπος Ναζράτ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ακολουθούν και άλλες προσεχώς. Ευτυχώς έχουμε και τους δυο τόμους του ΖΟΥΓΚΛΑ-ΤΑΡΖΑΝ, το σύνολο του έργου δηλαδή.

   Διαγραφή
 3. Ω! πολύ ωραία,σας ευχαριστώ κ. Πάνο και Γιώργο,ώστε διασώθηκε όλο το έργο,νάστε καλά,και αναμένω με ενδιαφέρον την συνέχεια,σας θυμίζω και το άλλο ζουγκλικό έργο του Ρόυτσου μαζί με τον Πότη Στρατίκη(είχαμε μιλήσει) Μ.ΤΑΡΖΑΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή